Fejleszt a Pannon Volán

Nyomtatás

Új járművekkel bővült a Pannon Volán Zrt. buszparkja.

A napokban tíz darab Credo márkájú helyközi szóló autóbusz és további négy darab lengyelországi összeszerelésű - rámpával felszerelt - Autosan márkájú midibusz állt forgalomba Baranya megyében. Előbbiek a megye útjain, utóbbiak Komló helyi és helyközi közlekedésében álltak szolgálatba. A beruházás összértéke: 450 millió forint volt.

A 14 új autóbusz forgalomba állításával, némileg javult a társaság buszállományának több mint 13 éves átlagéletkora.

Horváth Zoltán, a cég vezérigazgatója a Pécs TV-nek elmondta: a 2009-es évet szeretnék létszámleépítés nélkül megúszni, azaz a cég 840-850 fős dolgozóját mindenképpen szeretné megtartani. További cél az is, hogy az idei esztendőt némi nyereséggel zárja majd a Pannon Volán.

A buszok vásárlása mellett fejlesztik a jegykiadási rendszert is. A cég vezetője sajtótájékoztatóján elmondta: az elavult szerkezetek helyett idén már chipkártyás rendszert kezelni tudó online adatátvitellel rendelkező jegykiadási és bérletérvényesítési rendszert vezetnek be. Mindemellett célként tűzték ki az autóbuszpályaudvar rehabilitációját is.

A vezérigazgató ugyanakkor leszögezte: ebben az évben további új autóbuszok beszerzésére nem lát nagy esélyt.

A Pannon Volán vezetői pozitívumként könyvelték el, hogy 2007 óta nem változtatott árain a társaság. Míg negatívumként, hogy a tavalyi év hasonló időszakához képest - feltehetően a válság miatt - körülbelül 6-7 százalékkal csökkent az utasok száma.

Belépés