Kezdődik a nyári idõszámítás

Nyomtatás

Ebben az évben március 29-én, vasárnap hajnalban lesz az óraigazítás, ekkor kezdődik a nyári időszámítás, amely október 25-ig tart.

Az órákat – hivatalosan – az időszámítás változás hajnalán kettő órakor három órára, egy órával igazítják előre. A MÁV menetrendjét emiatt nem kell módosítani.

Három nemzetközi vonatot érint az időszámítás-változás: a Dacia expressz Bécsből-Bukarestbe és a Bukarestből Bécsbe tartó járatát, továbbá a Beograd expressz Belgrád-Budapest közötti járatát. Az említett nemzetközi vonatok az új időszámításra való áttérés miatt körülbelül egy órás késéssel közlekednek majd az óraigazítás hajnalán.

Ami a belföldi vonatközlekedést illeti – az esetleges utas-lemaradások elkerülése érdekében – a kettő és három óra közötti személyvonatokat a vonatindító állomásokról csak az óraigazítás megtörténte után, legkorábban hajnali három órakor indítják el.

Ez idő tájt csupán hét belföldi személyvonat közlekedik. Az óraigazítás miatt a Székesfehérvárról Budapestre, a menetrend szerint hajnali 2.52 órakor induló vonatot 8 perces késéssel, a Somoskőújfaluról Hatvan felé 2.17 órakor induló vonatot 43 perces késéssel, a Mátészalkáról Zajtára 2.50 órakor induló vonatot 10 perces késéssel, a Mátészalkáról Tiborszállásra 2.55 órakor induló vonatot 5 perces késéssel, a Dombrádról Nyíregyházára 2.44 órakor induló vonatot 16 perces késéssel, a Lajosmizséről Ócsára 2.50 órakor induló vonatot 10 perces késéssel indítják. A Budapest Nyugati pályaudvar–Szolnok közötti személyvonat, Abonytól 51 perces késéssel folytatja útját, mert itt éri az óraigazítás.

derke.hu

Belépés