Az én megállóm!

Nyomtatás
Az én megállóm!

Kedves Önkéntes Diák!

Ezen az oldalon minden fontosabb információt megtudhatsz az "Az én megállóm!" címűmű programunkról, amelyhez Te is csatlakozhatsz közösségi szolgálat keretében önkéntes munkáddal.

 

 

Kit várunk?

Ha szakközépiskolába vagy gimnáziumba jársz  és érettségizni fogsz, akkor ehhez ötven órás közösségi szolgálatot kell teljesítened. Nálunk jó helyen jársz, hiszen “Az én megállóm!” program keretében minimum húsz órányi közösségi szolgálat elvégzését tudjuk biztosítani számodra.

A pályázati program témájából és az egyesületünk tevékenységi köréből kifolyólag szívesen fogadjuk a közösségi közlekedés iránt nagyobb érdeklődést mutató, műszaki beállítottságú, és/vagy grafikai és marketing témák iránt érdeklődő, jól rajzoló diákokat.

 

 

Milyen iskolából lehet jelentkezni?

Mivel a pályázati program megvalósítása Debrecenben történik, ezért első sorban debreceni iskolákból várjuk a jelentkezőket. Természetesen van lehetőség más iskolákból is, ez esetben viszont valamelyik debreceni iskola csapatához kell majd csatlakoznod.

Az alábbi iskolákkal már van szerződésünk és külön procedúra nélkül azonnal nálunk is jelentkezhetsz:

  • Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola

  • Könnyűipari Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola

  • Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola

 

Milyen feladataim lesznek?

Barátaiddal 4-5 fős csapatokat alkottok és Debrecen, néhány általatok kiválasztott autóbusz-megállóhelyein átfestitek az esőbeálló külső és belső oldalfalát és a buszmegálló padjait. A kihelyezett menetrendekről a graffitiket eltávolítjátok. Néhány megállóhelyen lesz lehetőség általatok tervezett egyedi festés és grafika kialakítására.

 

 

A megállóhely állapotától függően szükség lehet egy-egy tartozék, oldalfal, léc, menetrendtartó cseréjére is, ami különféle szerelési munkával jár. Tervezünk növényeket telepíteni és virágokat ültetni. A festéshez, szereléshez és a kerti munkákhoz a szükséges szerszámokat és anyagokat biztosítjuk.

 

 

 

 

Kell kertészkednem, szerelnem és festenem is?

Nem feltétlenül. Mivel csapatban fogtok dolgozni egymás között eldönthetitek, hogy ki milyen feladatot vállal szívesebben.

 

 

Hol és melyik megállóhelyeken fogunk festeni?

Valamennyi felújítandó megállóhely Debrecen közepes vagy nagy utasforgalmú, első sorban belvárosi vagy lakótelepi részein van. (Tócóskert, Újkert, Vénkert, Libakert, Dobozi lakótelep, Belváros, Postakert). A megállókat Debrecen Város Polgármesteri Hivatala jelölte ki számunkra, azonban a lista a ti javaslatotokra, a hivatal jóváhagyásával természetesen tovább bővülhet. A megállóhelyek akár az iskolából, vagy az autóbusz-állomásról illetve a vasútállomásról közösségi közlekedéssel vagy kerékpárral 15-20 percen belül elérhetőek lesznek.

Előzetesen összeállítunk több olyan listát, amelyen megállóhelyek szerepelnek az egyes helyszíneken elvégzendő feladatokkal. A csapatoddal pedig ti választjátok ki azt a több helyszínt tartalmazó listát, amely nektek a leginkább megfelelő.

 

 

Melyik megállóhelyen milyen munkák lesznek?

Előzetesen felmérjük és meghatározzuk, hogy az egyes helyszíneken milyen teendők lesznek. Ez azonban egy iránymutatás, amitől kisebb mértékben el lehet térni. Azon, hogy mit kell festeni nem lehet változtatni, viszont, az egyes elemek színét és azt, hogy a megállókat milyen sorrendben készítitek el, az már részben a ti döntéseteken is múlik.

 

 

Mikor és hányszor kell mennem?

A #kösz programban vállaltuk, hogy a résztvevő diákok számára minimum 20 órányi közösségi szolgálat teljesítését biztosítjuk 2015. november 30-ig. A komolyabb festési munkákat hétvégére tervezzük, mivel ekkor van lehetőség hosszabb önkéntes munkavégzésre. Egyszerűbb feladatok elvégzésére iskola után, hétköznap is lesz lehetőség. Az alkalmakat úgy állítjuk össze, hogy hetekkel előre tudj készülni rá. Ez összesen minimum 7-10 alkalmat jelent, attól függően, hogy milyen feladatokat választasz.

Lesz rövid felkészítő program és munkavédelmi oktatás, ami természetesen bele számít az óráidba. Ezeken az alkalmakon részletesen megismerkedhettek a feladatokkal, majd az általatok választott helyszíneket felkeressük és megbeszéljük, hogy pontosan kinek, mikor és milyen feladata lesz.

 

 

Mikor kezdünk?

A megállóhelyek állapotfelmérése jelenleg is zajlik. Ha jelentkezel, akkor egy héten belül elkezdheted a közösségi szolgálatot nálunk, a festés pedig az állapotfelmérés után, márciustól kezdődik.

 

 

Hol lehet jelentkezni?

Az alábbi linkre kattintva, egy űrlap kitöltésével jelentkezhetsz.

Amennyiben további kérdésed van a lenti elérhetőségeinken kereshetsz bennünket:

e-mail: derke@derke.hu

facebook: http://facebook.com/derkehu

telefon: +36-70-205-32-41

JELENTKEZÉS

Belépés