Éjszakai járat minden debreceninek

Nyomtatás
Éjszakai járat minden debreceninek

Dr. Papp László, polgármester, Debrecen

Tárgy:  Éjszakai járat minden debrecenieknek

Tisztelt Polgármester Úr!

Örömmel fogadtuk a  hírt az új repülőtéri járat (44R) indulásáról, amely a folyamatosan bővülő Debreceni Repülőtér kiszolgálását hivatott elősegíteni mind az utasforgalom, mind pedig az azt kiszolgáló személyzet tekintetében. Úgy gondoljuk, hogy a korábbi repülőtéri járathoz képest jobban fogja szolgálni az utasok igényeit és az is fontos, hogy a járatok normál díjszabással vehetőek igénybe a korábbi különdíjas szolgáltatáshoz képest. A helyi közlekedésbe történő integráció a járatok kihasználtságát is hatékonyan elősegíti.

A város többi részének a repülőtérrel való kapcsolatának javítása érdekében nagyon szerencsésnek látjuk, hogy a Nagyállomásról a repülőtérre közlekedő autóbuszokhoz kapcsolódóan a 2-es villamos menetrendje is változik és a repülőjáratok menetrendjéhez igazítottan a kiszolgáló személyzet és repülőtéri utasok érdekében a ki- és bejutáshoz  a kora hajnali és a késő éjjeli órákban éjszakai járatok is indulnak a 2-es villamos vonalán.

Az éjszakai járatok léte Debrecen közlekedésében az utasok nagyon régi igénye. A fővárosban, más megyeszékhelyeken is évek óta sikerrel közlekednek éjszakai járatok. Úgy véljük, hogy az ország második legnagyobb városában elengedhetetlen, hogy minden napszakban biztosított legyen a helyi közlekedés. Ez nem csak a szórakozni vágyók, hanem a késő esti, éjszakai hivatásforgalom és a vasúton utazók számára is hasznos városon belüli utazási alternatívát biztosítana.


Úgy látjuk, hogy a repülőtér fejlődése és éjszakai kiszolgálásának igénye kiváló alkalom arra, hogy ne csak a repülőtéri utazóközönség, hanem az összes lakos számára jól használható éjszakai közlekedést biztosítson a város. A fentiek alapján javasoljuk, hogy az  új menetrendben meghirdetett  járatok minden nap közlekedjenek, valamint a 2-es villamos által nem érintett területeken a szolgálati és garázsmenetek meghirdetésével költséghatékony módon biztosítsa a DKV az éjszakai eljutás lehetőségét.

Belépés