Együtt a Régióval! - Konferencia, 2011. április 14. - Debrecen

Nyomtatás
Együtt a Régióval!Egyesületünk  “Együtt a Régióval – Európai szintű közösségi közlekedés lehetőségei Debrecenben és vonzáskörzetében” címmel, magyar és külföldi szakemberek részvételével konferenciát tart Debrecenben 2011. április 14-én. Rendezvényünk célja, hogy tapasztalatcsere mellett részletesen feltérképezzük a határokon átmenő közösségi közlekedés helyzetét és lehetőségeit, kiemelten kezelve Debrecen-Nagyvárad közvetlen vasúti kapcsolatát.
 
Egyesületünk a határon átívelő közlekedés fejlesztését a térség fejlődésének szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk, ezért is kívánunk nagyobb figyelmet fordítani a Debrecen és Nagyvárad közötti kapcsolatra. Előadóink és meghívott szakemberek segítségével arra keressük a választ, hogy milyen rövid és hosszú távú lehetőségek kínálkoznak a két város, illetve a térség más települései közötti közösségi közlekedés javítására. Konferenciánk eredményeként pedig egy rövid és hosszú távú ajánlást és cselekvési tervet kívánunk készíteni, amely iránymutatásul szolgálhat a döntéshozók számára, hogy az itt élő emberek és szakemberek szerint milyen stratégiával érhető el az európai színvonalú közösségi közlekedés régiónkban. Bízunk abban, hogy a konferenciánk eredményét az ország más határ menti térségei is eredményesen hasznosítják majd, saját térségükre vonatkozóan.
 
A helyi lehetőségek taglalása mellet nemzetközi kitekintést is teszünk. Az előadók között lesz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem docense, Dr. Kazinczy László, aki a városi és elővárosi vasúti rendszerek építésében mondja el tapasztalatait. Intenzív határ menti kapcsolatokat kialakító európai városok példáit mutatja be az Európai Utasok Szövetségének (EPF) elnöke, Trevor Garrod. Az elmúlt években példaértékűnek számító Öresund vidék múltjáról, jelenéről és jövőjéről tart előadást Gunnar Wulf, a Dánia és Svédország között vonatokat közlekedtető Öresundstäg AB vasúttársaság vezérigazgatója.
 
Mind Debrecenből, mind Nagyváradról érkező, helyi szakemberek vázolják fel a jelen helyzetet és elképzeléseiket a jövőre vonatkozóan. Nagyváradról Labancz László, a Nagyváradi Helyi Közlekedési Vállalt kereskedelmi osztályvezetője (OTL), tart előadás arról, hogy a helyi és helyközi közlekedés miként fűzhető szorosabbá. A Román Állami Vasúttársaság (CFR) és a MÁV Zrt. részéről is megismerhetjük a Debrecen-Nagyvárad vasúti kapcsolat lehetőségeit, eddig felmerült változatokat és további elképzeléseket. A NIF Zrt. vasútfejlesztési programigazgatója, Völgyi Miklós pedig a térségünket érintő Európai Unió által finanszírozott vasúti projektekbe mutat betekintést.
 
Programunk a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósul meg
 
 
CsatolmányMéret
Együtt a Régióval! - Konferencia programja157.96 KB

Belépés