"Mindennemű ÉTEL és ITAL fogyasztása TILOS!"

Nyomtatás
"Mindennemű ÉTEL és ITAL fogyasztása TILOS!"

Az elmúlt időszakban többször hallhattunk arról, hogy az ellenőrök pótdíjat szabtak ki azon utasoknak, akik valamilyen ételt, vagy italt fogyasztottak a DKV járművein. Természetesen mi sem szeretjük a "gyorséttermi szagokat" a buszon, vagy villamoson, és mustárfolt sem esztétikus az üléseken, főleg nem szívesen ülünk bele. Azonban azt fontos tudni, hogy ma Magyarországon a közösségi közlekedés járművein étel és ital fogyasztására teljes tiltást csak a DKV és a BKK alkalmaz. Más szolgáltatónál egyáltalán nincs tiltva, vagy - ha bizonyos feltételekkel is ugyan - de legalább vizet lehet inni a járművön.

A tiltás elsődleges célja, hogy az utasok ne szemeteljék össze a járművet. Ezt azonban nem említik azon a videón, amivel - a konfliktusok megelőzése érdekében - a DKV járműveinek belső kijelzőin találkozhatunk. A hangsúly a "menü árán", a 3000,- Ft-on van! Mindenesetre pozitívum, hogy a korábbiakkal ellentétben már kellően felhívják a figyelmet erre .

Megmutatjuk, hogy ugyanezt a problémát Bécsben hogyan kezelik. Ott kicsit más a konfliktuskezelés módja, mivel nem a büntetésen van a hangsúly, hanem a tisztaságra és annak fenntartására hívják fel a figyelmet egy frappáns videóban. 

A konfliktusok megelőzése érdekében a napokban az alábbi "reklámmal" találkozhatunk a DKV járművein:

Nem hazai problémáról van szó. A sógoroknál sem szereik a büfé szagot a metrón.
A tájékoztatás minőségében és az utasokhoz való hozzállásban viszon mérföldnyi különbség van.
A felhívás bécsi változata:

Ugye kicsit más a konflikutskezelés módja, amikor nem bünetésre, hanem a tisztaságra és annak fenntartására hívják fel a figyelmet?

régen nem videó volt, hanem ez.

Belépés