Nem jár a 2-es villamos!

Nyomtatás
Villamospótló a Kossuth téren

Műszaki okok miatt szünetel a forgalom a 2-es villamos vonalon. Péntek este (2014. március 21-én) nem sokkal fél nyolc után valamennyi CAF villamos leállításra került. Korábban többen is tapasztalták, hogy az áramszedők ívet húznak, erősen szikráznak, gond van a villamosok áramfelvételével. Feltehetően ez az oka, az üzemszünetnek. A DKV felsővezetékes munkatársai még késő este is vizsgálták a felsővezetéket és az áramszedőket is.

Az első villamospótló járatok nyolc óra körül indultak el. A villamospótlásról a járművezetők tájékoztatták az utasokat, azonban a megállóhelyi kijelzőkön egészen a késő esti órákig semmilyen információ nem szólt arról, hogy gond van a villamosok közlekedésével. Azóta a kijelzők alsó sávjában futó szövegként kaphatunk arról információt, hogy nem jár a villamos. Ez azonban közel sem feltűnő, már csak azért sem, mert ugyanúgy kijelzi azt is, hogy mikor jön a villamos. Ezt pedig csak abban a megállókban kellene, amelyekben a villamospótlóbusz is megáll.

A Nagyállomástól a felvételi épület elől (régi 31-es induló megálló) indulnak a villamospótló járatok.

A Nagyállomás és a Kálvin tér között a pótló buszok a villamospályán közlekednek és a villamosmegállókban lehet fel- és leszállni. A buszok természetesen a Kossuth téren is átmennek.

A Kálvin téren az első villamospótló járat számára gondot okozott, hogy hosszú várakozás után sem kapott szabad jelzést, mivel a forgalomirányító rendszer nem érzékelte, hogy villamos akarna balra kanyarodni. A 2-es vonal önálló szakaszán a pótló buszok megállóival nagyon komoly  gond van, ugyanis nincs mindenhol kiépítve buszmegálló, a villamosmegállóban pedig nem mindenhol tudnak megállni busszal. A buszvezetők azt az instrukciót kapták, hogy a "2-es villamos vonalon kell közlekedni" és "ott álljanak meg ahol tudnak". A Nagyállomás irányába komoly gondot jelent, hogy a Böszörményi út (Árpád Vezér Általános Iskola) és a Bólyai utca között nincs buszmegálló, ahol szabályosan fel- és le lehetne szállni a buszra/buszról. A Görgey utcánál hiányzik az általunk korábban javasolt Békessy Béla utcára építendő megálló. A Csokonai Gimnáziumnál és a Károlyi Mihály utcánál elvileg a buszok tudnának a villamospályán közlekedni, azonban ez nem így történt. Volt olyan, hogy a megállóban maradtak az utasok, mivel buszmegálló híján nem álltak meg.

Az üzemzavar elhárításán azóta is dolgoznak, azonban általános tanácstalanságot tapasztaltunk, mivel a hiba pontos okát senki nem tudta megmondani.

Bízunk benne, hogy legkésőbb szombat estére megoldódik a probléma, mivel már a vasárnap este is intenzív a forgalom, nem is beszélve egy hétfő reggeli csúcsidőszakról, amikor is a villamosok pótlásra sem lesz lehetőség.

Természetesen, amennyiben többet tudunk meg a hiba okáról és arról, hogy mikortól fognak újból járni a villamosok, akkor arról is beszámolunk.

Várakozás a Nádor utcánál
Villamospótló útvonala az buszok belső utastájékoztatóján.
Hét perc, de mihez képest?
Az áramszedő.
Kálvin téri próbálkozás
Nem jár a 2-es villamos!
Nem jár a 2-es villamos!

Belépés