Sokadik baleset a 2-es villamos vonalán. Figyelje a menetrendet!

Nyomtatás
Kerékpárost ütött el a villamos.

Ma késő délután villamos ütött el egy kerékpárost a Békessy Béla utcán nem messze a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumtól. A kerékpárost a mentők vitték el, valószínű súlyos sérüléseket szenvedett. A villamosnak a szélvédője repedt be.

Sajnos a balesetek előfordulnak, azonban az ilyen rendkívüli helyzetekben rettentően komoly kihívást jelent a DKV-nak, hogy kellően tájékoztassa az utasokat és a helyzethez képest a legjobbat hozza ki. Kezdetben komoly tanácstalanság volt, mert volt, hogy a DAB-székháznál, volt hogy a Károlyi Mihály utcánál szállították át az utasokat az egyik villamosról a másikra. Mindeközben a villamoson az utasok semmit nem tudtak. A villamoson lévő monitorokon csak azt látjuk, hogy 130 éves a DKV, a megállóhelyi kijelzőkön pedig vagy az volt kiírva, hogy kevesebb mint egy percen (<1) belül érkezik a villamos, vagy az, hogy "Figyelje a menetrendet!".

Azt tapasztaltuk, hogy a járművezetők vagy a beépített mikrofonon próbáltak tájékoztatni, vagy csak kikiabáltak a fülkéből. A mikrofon azonban halk volt és nehezen érthető, a járművezető pedig nem ment végig a szerelvényen, csak elől rikkantott el pár sort, sajnos az sem felelt meg a pontos szituációnak, mert az utasok közül senki nem értette, hogy mi a helyzet, mindenki leszállt, pedig pár perc múlva közlekedett volna tovább a villamos. A Dienes László Gimnáziumhoz érkezve az előttünk lévő villamos még elment a Károlyi Mihály utcáig és vissza, miközben a Nagyállomás felé egyetlen villamos sem ment el. Pedig a kettő közül az egyik elindulhatott volna vissza a Nagyállomás felé. 

Különösen szomorú, hogy a pályaépítés során csak egyetlen, az ilyen rendkívüli helyzetek kezelését szolgáló visszafogási lehetőségeket (váltókat) építettek ki, azt is rendkívül rossz helyen. Tudjuk, hogy nem egyszerű egy ilyen helyzetet kezelni, azonban úgy ítéljük meg, hogy sem az utastájékoztatás, sem pedig az operatív forgalomirányítás nem volt a helyzet magaslatán. 

Érkezés, a Dienes László Gimnáziumhoz.
A villamos a Dienes László Gimnázium megállónál várakozik, hogy a Doberdó utca felől megérkezzen a villamos.
A DAB-székháznál helytelen vágányon a villamos.
Ne tévesszen meg senkit a felirat. A Nagyállomás felé megy.
Erre nem írunk semmit.
A baleseti helyszínelés alatt a Kartács utcáig egyetlen villamos sem ment el, azonban erről semmilyen információ nem volt.
A Doberdó utcán is volt meglepi.
A baleset helyszíne.
A baleset helyszíne.
A baleset helyszíne.

Belépés