Az én megállóm!

Nyomtatás
Szeretnétek ilyen egyedi megállót?

“Az én megállóm!” Ezzel a címmel indítjuk el a megállóhelyek egyedi módon történő megszépítését célzó programunkat. Ehhez várjuk olyan szervezeteket (cégek, intézmények, civil szervezetek, stb.) és magánszemélyeket jelentkezését, akik vállalják, hogy örökbefogadnak egy vagy több autóbusz vagy vasúti megállóhelyet. A megállóhelyeket fenntartó szervek készítenek egy listát, hogy mely helyszínek közül lehet választani, azonban, ha van olyan megállóhely, amelyet szívesebben elvállalnának, akkor ezt természetesen a fenntartó hozzájárulásától függően figyelembe vesszük.

A program során az örökbefogadók kiválaszthatnak egy vagy több megállóhelyet, amelyet önkéntes munkával a gondozzák és tisztán tartják húsz hónapon át meghatározott rendszerességgel. A munkákhoz szűkséges tárgyi feltételeket (anyagok, védőruházat és bonyolultabb szerelési munkák munkák) egyesületünk biztosítja pályázati forrásból.

Az elvégzendő feladatok között a megállóhely műszaki állapotától függően szerepelhet parkosítás, virágok ültetése, graffiti mentesítés, a tartozékok hiányzó elemeinek a pótlása, egyedi módon történő felújítása. Például az esőbeálló, váró egyedi festése, egyedi különleges padok kialakítása. Természetesen az egyedi kialakítás megtervezése az örökbefogadó szervezet igényeinek figyelembe vételével történik.

Kérjük, hogy legkésőbb 2014. május 30-ig töltsék ki a lenti online kérdőívünket, hogy részt kívánnak-e venni a programunk megvalósításában, mint együttműködő szervezet. Ha igen, kérjük tudassák velünk, hogy a lehetőségeiket figyelembe véve hány fővel és milyen gyakran tudnak szerepet vállalni a feladatok megvalósításában.

Kérjük, hogy jelezzék azt is, hogy rendelkeznek-e olyan hasznosítható eszközökkel (pl. pad, hulladékgyűjtő edény stb.) szolgáltatással, amelyet a programban fel tudunk használni és díjmentesen rendelkezésünkre tudják bocsátani. Amennyiben az egyedi kialakítással kapcsolatban speciális kívánságuk vagy ötletünk van, kérjük tudassák velünk, hogy pályázatunkba ezt bele tudjuk tervezni. Amennyiben további kérdésük van egyesületünk elérhetőségein várjuk kérdéseiket.

 

Belépés