buszmegálló

Nyomtatás

Rajtvonalnál a megállók

Rajtvonalnál a megállók

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, egyesületünk sikerrel pályázott az Új Európa Alapítvány és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közös pályázatán, a KÖSZ Programon. “Az én megállóm” című projektünk keretében középiskolás diákok fognak debreceni buszmegállókatt felújítani és novemberig gondozni. A munkákat az iskolai közösségi szolgálat terhére fogják végezni. Több megálló esőbeállójába a fiatalok egyedi grafikákat is terveztek, melyet jelenleg Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala véleményez.

Az első állomásán "Az én megállóm"

Az első állomásán "Az én megállóm"

Egyesületünk sikerrel pályázott az Új Európa Alapítvány és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben meghirdetett (#KÖSZ) pályázaton, amelynek célja hogy magyarországi nonprofit szervezetek az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-11. évfolyamos diákjai számára.

Új buszmegálló épül a Böszörményi úton

Itt hamarosan a villamosról közvetlenül át lehet az autóbuszokra

Jó hírünk van! Elkezdték építeni a Böszörményi úton a villamosmegálló melletti új buszmegállót és az ehhez kapcsolódó gyalogátkelőhelyet.

Akciós a megállóhelyi díj Debrecenben!

Akciós megállóhelyi díj

Talán sokaknak nem újdonság, de Debrecen Megyei Jogú város Közgyűlésének rendelete értelében a város, mint fenntartó 2013. május 1-től 300 forintos díjat kér a különcélú menetrend szerinti szolgáltatást nyújtó buszos cégektől minden megállóban való megállásért. A megfogalmazás szerint a "különcélú" azt jelenti, hogy az utazásból az utasok egy bizonyos köre ki van zárva. Tipikusan ilyen az áruházakat kiszolgáló járatok, amelyek csak az adott áruház vásárlói vehetik igénybe, vagy egy nagyobb gyár munkásokat szállító járatai, amelyen értelem szerűen az adott cég dolgozói utazhatnak. 

Amint az korábban is megírtuk a megállásonkénti 300,- Ft irreálisan magas költség, amit egyetlen szolgáltató sem tud kitermelni. Nyilvánvaló célja az volt a tavaly bevezetett megállóhelyi díjnak, hogy a Hajdú Volán által közlekedtetett áruházi járatokat rövid úton átpasszolhassák a DKV-nak. 

A csütörtöki városi közgyűlésen várhatóan megszavazzák azt az előterjesztést, amelyben ezt a díjat lecsökkentik 50,- forintra. Meglepő fordulat, vajon mi történt?

Az én megállóm!

Szeretnétek ilyen egyedi megállót?

“Az én megállóm!” Ezzel a címmel indítjuk el a megállóhelyek egyedi módon történő megszépítését célzó programunkat. Ehhez várjuk olyan szervezeteket (cégek, intézmények, civil szervezetek, stb.) és magánszemélyeket jelentkezését, akik vállalják, hogy örökbefogadnak egy vagy több autóbusz vagy vasúti megállóhelyet. A megállóhelyeket fenntartó szervek készítenek egy listát, hogy mely helyszínek közül lehet választani, azonban, ha van olyan megállóhely, amelyet szívesebben elvállalnának, akkor ezt természetesen a fenntartó hozzájárulásától függően figyelembe vesszük.

A program során az örökbefogadók kiválaszthatnak egy vagy több megállóhelyet, amelyet önkéntes munkával a gondozzák és tisztán tartják húsz hónapon át meghatározott rendszerességgel. A munkákhoz szűkséges tárgyi feltételeket (anyagok, védőruházat és bonyolultabb szerelési munkák munkák) egyesületünk biztosítja pályázati forrásból.

Az elvégzendő feladatok között a megállóhely műszaki állapotától függően szerepelhet parkosítás, virágok ültetése, graffiti mentesítés, a tartozékok hiányzó elemeinek a pótlása, egyedi módon történő felújítása. Például az esőbeálló, váró egyedi festése, egyedi különleges padok kialakítása. Természetesen az egyedi kialakítás megtervezése az örökbefogadó szervezet igényeinek figyelembe vételével történik.

Kérjük, hogy legkésőbb 2014. május 30-ig töltsék ki a lenti online kérdőívünket, hogy részt kívánnak-e venni a programunk megvalósításában, mint együttműködő szervezet. Ha igen, kérjük tudassák velünk, hogy a lehetőségeiket figyelembe véve hány fővel és milyen gyakran tudnak szerepet vállalni a feladatok megvalósításában.

Kérjük, hogy jelezzék azt is, hogy rendelkeznek-e olyan hasznosítható eszközökkel (pl. pad, hulladékgyűjtő edény stb.) szolgáltatással, amelyet a programban fel tudunk használni és díjmentesen rendelkezésünkre tudják bocsátani. Amennyiben az egyedi kialakítással kapcsolatban speciális kívánságuk vagy ötletünk van, kérjük tudassák velünk, hogy pályázatunkba ezt bele tudjuk tervezni. Amennyiben további kérdésük van egyesületünk elérhetőségein várjuk kérdéseiket.

Tartalom átvétel

Belépés