Új buszmegálló épül a Böszörményi úton

Nyomtatás
Itt hamarosan a villamosról közvetlenül át lehet az autóbuszokra

Jó hírünk van! Elkezdték építeni a Böszörményi úton a villamosmegálló melletti új buszmegállót és az ehhez kapcsolódó gyalogátkelőhelyet. Ha megépül az új megállóhely lényegesen javul a Hajdúböszörmény és Józsa felől érkező helyi és helyközi autóbuszok és a 2-es villamos közötti átszállási kapcsolat. Az autóbuszokról az Árpád Vezér Általános iskolánál leszállva egy újonnan létesítendő gyalogátkelőhelyen át a jelenleginél hamarabb, kerülők nélkül, szabályosan el lehet jutni a villamosmegállóhoz. A villamossal a belváros felől érkezve még könnyebb lesz az átszállás. A villamosról leszállva mindössze néhány méter gyaloglást követően már fel is lehet szállni az városból kifelé tartó járatokra.

Bár a közös peron ebben az esetben sem valósul meg, hiszen a villamos és buszmegálló korlátokkal lesz elválasztva, azonban a jelenlegi helyzethez képest lényeges javulás lesz. Hasonló, gyors átszállást biztostó közös megállóhelyekre lenne szükség a város több pontján, hogy az átszállással utazók számára érezhetően csökkenjen az eljutási idő.

Már át lettek helyezve a közvilágítás lámpaoszlopai és fektetik a gyalogátkelőhelyhez a jelzőlámpák  kábeleit. Ezt követően épül majd meg a buszmegálló. Remélhetőleg néhány héten belül már használható lesz a az új buszmegálló.

Új buszmegálló épül a Böszörményi úton
Új buszmegálló épül a Böszörményi úton
Suhanó busz, amely hamarosan itt is meg fog állni
Itt hamarosan gyalogátkelőhely lesz
Új buszmegálló épül a Böszörményi úton

Belépés