Debrecen-Nagyvárad: Újratöltve

Nyomtatás

Egyesületünk üdvözli Debrecen Megyei Jogú Város azon szándékát, hogy kerüljön kidolgozásra a Debrecen-Nagyvárad Átfogó Közlekedésfejlesztési Stratégia és Program. A program kidolgozását szolgáló pályázat benyújtásáról a mai nap folyamán dönt a városi Közgyűlés.

A határon átívelő közlekedés fejlesztését a térség fejlődésének szempontjából rendkívül fontosnak tartjuk, ezért is kívánunk nagyobb figyelmet fordítani a két város közötti közlekedési kapcsolat bővítésére, amelyről egyesületünk 2011. április 14-én  "Együtt a Régióval" címmel konferenciát szervez Debrecenben. A hazai és külföldi szakemberek, valamint az érintettek részvételével zajló konferencián a lehetőségek feltárása mellett jelen projekthez hasonló, már megvalósult, külföldi példákat is bemutatunk meghívott előadóink segítségével.

A Nemzeti Civil Alap támogatásával megvalósuló rendezvényünk célja, a Debrecen-Nagyvárad közötti közlekedési kapcsolatok fejlesztési lehetőségeinek feltárása és a két régió közötti közlekedési kapcsolat javításának fontosságára felhívni a figyelmet.

A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várunk, amelyre regisztrációs űrlapunkon jelentkezhetnek.

Belépés