megállóhelyi díj

Nyomtatás

Akciós a megállóhelyi díj Debrecenben!

Akciós megállóhelyi díj

Talán sokaknak nem újdonság, de Debrecen Megyei Jogú város Közgyűlésének rendelete értelében a város, mint fenntartó 2013. május 1-től 300 forintos díjat kér a különcélú menetrend szerinti szolgáltatást nyújtó buszos cégektől minden megállóban való megállásért. A megfogalmazás szerint a "különcélú" azt jelenti, hogy az utazásból az utasok egy bizonyos köre ki van zárva. Tipikusan ilyen az áruházakat kiszolgáló járatok, amelyek csak az adott áruház vásárlói vehetik igénybe, vagy egy nagyobb gyár munkásokat szállító járatai, amelyen értelem szerűen az adott cég dolgozói utazhatnak. 

Amint az korábban is megírtuk a megállásonkénti 300,- Ft irreálisan magas költség, amit egyetlen szolgáltató sem tud kitermelni. Nyilvánvaló célja az volt a tavaly bevezetett megállóhelyi díjnak, hogy a Hajdú Volán által közlekedtetett áruházi járatokat rövid úton átpasszolhassák a DKV-nak. 

A csütörtöki városi közgyűlésen várhatóan megszavazzák azt az előterjesztést, amelyben ezt a díjat lecsökkentik 50,- forintra. Meglepő fordulat, vajon mi történt?

Tartalom átvétel

Belépés