Ausztria

Nyomtatás

Közlekedési szövetségek: Ausztria, VOR

Közlekedési szövetségek: Ausztria, VOR

Ausztriában a közösségi közlekedés díjszabási rendszere 2-3 tartományonként képez egy egységet. Ebben a cikkben a Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland területén működő Verkehrsverbund Ost-Region (rövidítve: VOR) közlekedési szövetséget mutatjuk be, amelynek a többihez képest kiemelt szerepe van, mivel az osztrák fővárost is magába foglalja. A rendszer különlegessége, hogy nem a korábban ismertetett klasszikus zónás rendszert használják, hanem egy utasok számára egy egyszerűbb, az értékesítés szempontjából viszont bonyolultabb rendszert vezettek be, amely gráfelméleti alapon határozza meg, hogy egy adott jegy vagy bérlet mely útvonalakra érvényes.

Bécsig átszállás nélkül

Bécsig átszállás nélkül

Mint ahogy korábban már több hírportál is beszámolt, december 14-től, menetrend váltástól Debrecen és Bécs között közvetlen vonat fog közlekedni, így átszállás nélkül juthatunk el a császári városba! A vonat Bécs felé 5:26 perckor fog indulni, és 8 órakor már Kőbánya-Kispesten is lehetünk. Bécsben három nagy pályaudvaron is megáll a vonat. Bécs idén átadott főpályaudvarára (Wien Hauptbahnhof) 10:44-re, Wien Westbahnhofr-a pedig 11:12-re érkezik. Visszafelé pedig este fog közlekedni: 16:23-kor indul Wien Westbahnhof-ról, 17:10-kor ér az új főpályaudvarra és 22:33-kor fog Debrecenbe érkezni. Ez azt jelenti, hogy oda-vissza, egy nap alatt meg lehet járni egy bécsi karácsonyi vásárt.

Túl azon, hogy minden korábbival ellentétben gyorsabban lehet majd eljutni Bécsbe, több más előnye is van az új vonatnak Debrecen vonatkozásában.

Tartalom átvétel

Belépés